Örebro 2021

Hjälp till samhällets behövande

Kvinnohuset i Örebro uträttar stordåd i det fördolda. Man tar hand om utsatta kvinnor och barn på många olika sätt. Julen är naturligtvis en tid på året då vänlighet, uppskattning och givmildhet är extra viktig för barnen i dessa familjer.

De behöver betydande omsorger för att i någon liten mån motverka ångest, sorg och tråkigheter som i regel finns i vardagen. Ringen Engelbrekt beslöt att i år skänka dessa barn lekglädje och sysselsättning i sina utsatta situationer. Vår Klubbmästare gav sig ut på stan och inhandlade bland annat spel, pussel, målarböcker och discolampor av olika modeller. Allt till ett värde av 4000 kr. Våra gåvor överlämnades till Kvinnohusets i Örebro.

Efter att ha sett dessa inköp, så är vi helt klart övertygad om att många barn på Kvinnohuset kommer att bli glada! Jag är säker på att barnens mammor också kommer att bli glada och nöjda. Att få se och höra stojande och uppspelta barn, spela spel, pussla, måla, dansa runt discolampor i takt eller otakt till musiken kommer säkert ge många roliga minnen i dessa familjer framöver.

Vi brukar ju säga: Leve vänskapen. Jag vill gärna tillägga: Leve givmildheten!