Göteborg 2018

WB julinsamling 2018

Torsdagen den 20 december träffades bröderna Mats och Pär på Ekelundsgatan. Uppdraget var att lämna över PGL julklapp från årets julinsamling. 

Vi tog hissen upp till den dagligaverksamheten. 10 personer och 5 personal tog emot oss. Dom hade ingen aning vad som väntade. 

Vi slog oss ner runt kaffebordet och förklarade vilka vi är och att vi hade med en julklapp. Vi hade med oss en lapp med melodifestivalens logga. Det tog inte många sekunder innan dom förstod vad som väntade. Alla blev uppspelta och glada. Sen följde en lång diskussion om vilka artister som skulle vara med och vilka som är bäst. Klappen föll i mycket god jord och vi blev bjudna på kaffe och kaka. Alla tackade så mycket och hälsade till alla som bidragit.

Den 1 februari kommer själva den stora kvällen.

Jag vill dessutom passa på att redovisa vad vi mer bidragit med under året.

Afasiföreningen i Göteborg har haft önskemål om 2 datorprogram för stöd i verksamheten, samt en aktiv pekskärm som ska underlätta i träningen av afatiker. Vi fick ett stort bidrag av afasifonden och sköt till resten från PGL insamlade medel.

Mello-fest i Göteborg
Så var det då dags att få lämna över PGL:s julklapp 2018. Fredagen den 1 februari träffades våra mottagare på för att starta kvällen med en gemensam middag.

Efter en härlig måltid så klädde alla på sig och begav sig ut på gatan för transport (fortfarande hemlig) till Scandinavium. Väl ute på gatan så hajade alla till när dom såg den största limousin som finns att uppbringa stod på gatan utanför. Jag föreslog att vi kunde gå fram och titta, efter lite nervösa fniss så gick vi fram. Jag förslog att vi kunde provsitta den, då kom det en del protester att så kan man väl inte göra. Sen gick det upp för alla att det var deras transport. Så under skratt och lite genererande miner så kom alla på plats i detta monster till bil (buss skulle det visa sig). Det var beställt svenska mellolåtar i högtalarna. Vi fick en nästan en timmes tur genom staden med allsång hela vägen. Tror att vi åkte över Götaplatsen, Avenyn och Södra Hamngatan, lite svårt att veta när man inte ser nått ut.

Väl framme på utsatt tid klev vi av vid Scandinavium, där många åskådare tog kort på ”kändisarna” som anlände. Lite bök att ta sig ut var det, sen grupperade vi oss i mindre grupper för att komma in och hitta våra platser. Vi hade plaster på 20 raden-parkett. Gott om tid till godo gjorde att vi hann fundera på vilka som skulle vinna, gå vidare och vilka som skulle åka ut. Det rådde vissa delade meningar om vilka som var bäst, dessutom visade det sig att min favorit inte ens var med!

Framträdandet avsågs andäktigt och alla var mycket nöjda.

Flera av våra huvudpersoner kom fram till mig efteråt och ville sända ett jättestort tack till alla farbröder och tanter som bjudit dom på denna fantastiska kväll.

Jag vill framföra mitt stora tack till alla som bidrog till denna fantastiska kväll som blev riktigt lyckad.

Pär Skog
Caritasansvarig PGL